Posted in 2011

Wat kost een FeaturePoint?

Een FeaturePoint is een abstracte, relatieve maat om te duiden hoe duur het is om een feature te realiseren; relatief ten opzichte van andere features. Het is belangrijk dat het team en de product-owner eenzelfde gevoel hebben voor die kosten.
Het voordeel van deze relatieve eenheid is dat die gebruikt kan blijven worden, ook als het team efficiënter wordt, groeit, of anders verdeeld wordt in scrum-teams. Een nadeel is dat het enige tijd kan kosten om het gevoel voor ‘1FP’ te krijgen.

Read more ...


Spreek dezelfde taal

Geïntegreerd Agile is een mix van agile, scrum en lean werkwijzen om software engineering projecten efficiënter uit te voeren. Ook in organisaties die gewend zijn aan – of (deels) nog werken met– de meer traditionele aanpak. Het invoeren van nieuwerwetse ideeën kan lastig zijn, omdat niet iedereen dezelfde taal spreekt.

Read more ...


Rekenfactoren

Geïntegreerd Agile gebruikt, net zo als scrum, een vrij statistische aanpak om te sturen. We kijken naar de prestaties van het team als geheel en houden nooit bij hoe lang een individueel teamlid over een specifieke taak doet. Dit zorgt ervoor daar de medewerker niet gestraft wordt als zij/hij zich inzet voor het algemeen nut.

Read more ...


Bijzondere Activiteiten en Q-Features

Meestal wordt een Feature verdeeld in taken. Maar soms gebruiken we ook bijzondere scrum-briefjes: zoals de Q-Feature en de Activity (Activiteit). Ze zijn net anders en om dit te markeren hebben ze een andere kleur op het ScrumBoard.

Read more ...


Backlogs: Product versus Sprint

Er zijn twee soorten backlogs: de ‘Product-BackLog’ (PBL) en de ‘Sprint-BackLog’ (SBL). Deze zijn ‘anders’, maar gerelateerd. Vooral hun scope en doel zijn anders; en moeten niet verward worden.

Read more ...