• 2011/11/01
  • ALbert Mietus
  • Nederlands
  • Narrative Geïntegreerd Agile
  • Termen

Spreek dezelfde taal

Geïntegreerd Agile is een mix van agile, scrum en lean werkwijzen om software engineering projecten efficiënter uit te voeren. Ook in organisaties die gewend zijn aan – of (deels) nog werken met– de meer traditionele aanpak. Het invoeren van nieuwerwetse ideeën kan lastig zijn, omdat niet iedereen dezelfde taal spreekt.

Deels kan dat opgelost worden met een woordenboek; zodat iedereen weet wat een ander bedoelt. Maar er zijn ook begrippen die vaak verwisseld worden. Al zijn ze voor een expert heel anders; voor een beginner kan dat verwarrend zijn.
In een paar korte (sub)pagina’s leg ik daarom op een pragmatische manier uit wat het verschil is; door het verschil te benadrukken.

Bijzondere Activiteiten en Q-Features

Wat is het verschil tussen een Activiteit, een Feature en een Taak? En waarom is zijn er deze bijzondere “Activiteiten”?

Backlogs: Product versus Sprint

Een backlog is een lijstje met werk. Maar waarom zijn er dan meerdere lijstjes? Wanneer gebruik ik de sprint-backlog en wanneer de product-backlog?

Disqus

Aardige feedback is altijd welkom, evenals alternative meningen; zolang ze relevant zijn voor alle lezers. Hiervoor gebruik ik momenteel ‘Disqus’.

comments powered by Disqus