Posts from EHV

Pathways: “Automatic product validation during lean & agile development”

Een poos geleden werd ik door een collega uitgedaagd: “Jij, als Pythondocent, kan toch wel je Automatisch TestScript concept uitwerken tot een algemeen beschikbaar voorbeeld?”. Ze had natuurlijk een goed argument. Want al is mijn idee voor testautomatisering in agile projecten al een paar keer gerealiseerd, die waren allemaal klantspecifiek en (dus) niet beschikbaar voor een volgend team. Een algemeen beschikbaar voorbeeld zou dat veel makkelijker maken. “Nu kost het telkens veel moeite om die mensen te laten ervaren hoe goed het werkt”, zei ze nog.

Read more ...


Geïntegreerd Agile Blog

Er zijn veel succesverhalen over agile. Maar er zijn ook veel projecten die scrum gebruiken als ‘cover-up’ voor hun chaotische manier van werken. Waardoor er inmiddels ook heel wat negatieve geluiden te horen zijn.
Er zijn veel managementboeken over scrum geschreven en diverse agile technieken worden dagelijks gebruik. Toch krijg ik nog steeds heel veel vragen om praktisch advies. Vragen waaruit blijkt dat het overgaan op scrum moeilijk is. Of, dat men wel roept dat aan agile te doen, maar dat projecten nog steeds uitlopen. De vraag is: “Wat doen we fout?”.

Read more ...