Software Beter Maken .nl

Product - Proces - Imago


SoftwareBeterMaken.nl: Missie

Ik heb een missie:
Software beter maken,
vooral in Nederland.

Deze pagina bevat een aantal web-links naar pagina's met (mogelijk verouderde) informatie over mij, of naar door mij geschreven publicaties.
Ze zijn voor u verzameld, zodat u minder hoeft te zoeken. Mocht een (externe) link niet werken, dan wordt het op prijs gesteld als u dat even doorgeeft.

Bits&Chips

Af en toe schrijf ik een artikel of een colomn in het tijdschrift Bits&Chips. Ook speel ik een active rol in hun conferenties; als spreker en/of dagvoorzitter.
Helaas zijn niet alle artikelen 'zoekbaar'; maar wellicht is er nu iets vinden.

LinkedIn

Iederen die informatie zoekt, kijkt op LinkedIn ... Zie daar voor mijn CV, relaties etc. Niet alles is up-to-date.

albert.mietus.nl/read.IT

Lang, zeker toen ik de detachering zat, hield ik een web-archive bij van al mijn (publieke) publicaties.
Ook andere (prive) zaken zijn daar te vinden.

Open Source (Proponotheek)

In een reeks artikelen ga ik in op hoe open source de kostprijs van embedded producten kan verlagen. En hoe we daarvoor de prijs van software moeten bepalen

Embedded QuickStart Linux

Beginnen met Linux, zeker voor embedded system, kan lastig zijn. Er zijn talloze technisch goede producten; maar er één is er maar een die gemakkelijk is voor niet Linux-experts.
Deze website, van een oud werkgever, bevat diverse artikelen van mijn hand. Logisch, ik was de geestelijk vader van het product.
Een duidelijk voorbeeld van wat ik bedoel met Software Beter Maken

CVS Cursus (EuroBSDCon)

Versie beheer is belangrijk; ik geef daar regelmatig cursussen over. Bijvoorbeeld over CVS. Tijdens een EuroBSDCon, heb ik daar een uitgebreide, publieke, versie van gegeven. Deze link geeft een indruk.

rfc3164 syslog

Ik kan zeggen dat ik er best een beestje trots ben: mijn naam is vermeld in een van de standaarden van 't internet.
Formeel is rfc3164 geen 'standaard', toch is het een standaardwerk; waar ik een steentje aan mocht bijdragen. Ook is er meegewerkt aan de veilige opvolgers van syslog.

secure syslog, presentatie en prototype

Een van de (beoogde) opvolgers van syslog is syslog-sign. Voor een van de eerdere 'drafts' heb ik een prototype geimplementeerd; geschikt voor het FreeBSD Operating System. Een presentatie daarvan is gegeven op de Euro BSD Conferentie. En al is de code verouderd, hij is beschikbaar.

Google

Tot slot, de zoek machine die iedereen toch zal gebruiken. Vul mijn naam in en u vindt honderden hits.